Verzekeringen

Een goed hypotheekadvies omvat ook advies over de verzekeringen. Deze neem ik standaard mee als onderdeel van mijn hypotheekadvies.

Je wilt graag een prettige woonlast en financiële rust. Het is dan belangrijk je bewust te zijn van je financiële mogelijkheden en risico’s. Het is natuurlijk fijn dat je nu je lasten goed kan betalen, maar wat als er sprake is van overlijden, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid? En kan je je lasten nog betalen als je stopt met werken? Dit zijn onderwerpen die ik met je zal bespreken en samen kunnen we kijken wat de mogelijke gevolgen zijn.

Op het moment dat alles inzichtelijk is kun je een goede afweging maken of en hoe je iets geregeld wilt hebben. Inzicht en weloverwogen keuzes zorgen ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan bij vervelende gebeurtenissen. Nog fijner, het geeft je een gevoel van financiële rust.

Overlijdensrisicoverzekering
Een overlijden is een nare gebeurtenis en zorgt voor veel verdriet. Om dan ook nog te maken te krijgen met extra financiële zorgen als nabestaande(n) is niet fijn. Een overlijdensrisicoverzekering keert een bedrag uit na overlijden. Met de uitkering kun je een deel van je hypotheek aflossen, waar door je lagere woonlasten krijgt. Ook zijn er mogelijkheden om de uitkering te gebruiken als aanvulling op je inkomen, zodat je voldoende inkomen hebt om rond te kunnen komen.

Woonlastenverzekering
Je baan verliezen of (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raken kan gevolgen hebben voor je inkomen. Een lager inkomen kan ervoor zorgen dat het betalen van je maandlasten lastiger wordt. In het ergste geval lukt het niet meer alle lasten te betalen en moet je je huis verkopen. Een woonlastenverzekering keert een bedrag uit bij arbeidsongeschiktheid en/of  werkloosheid. Het kan je helpen een bepaalde periode financieel te overbruggen, waarin je kunt herstellen of een nieuwe baan kunt vinden.

Kapitaalverzekering
Er zijn hypotheken waar een kapitaalverzekering aan gekoppeld is. In deze verzekering wordt een bedrag opgebouwd door te sparen en/of te beleggen gedurende een bepaalde periode. Met het opgebouwde bedrag wordt aan het einde van de looptijd van de verzekering de hypotheek geheel of gedeeltelijk afgelost. Ook kan er sprake zijn van een dekking bij overlijden. Er wordt dan een bedrag uitgekeerd bij overlijden.

Woonhuisverzekering
Je eigen woning is een kostbaar bezit. Je gaat er niet vanuit, maar je kunt te maken krijgen met schade. Bijvoorbeeld door een ruitbreuk, stormschade of een lekkage aan je dak. Het is belangrijk dat je je woning goed verzekerd.

Inboedelverzekering
Ongemerkt heb je best veel spullen. Het is verstandig dat je een inboedelverzekering regelt zodat je spullen verzekerd zijn tegen bijvoorbeeld brand, schade en diefstal.

Hypotheek advies?

Ik help je graag met een goed en passend hypotheekadvies. Samen kijken we naar je wensen,  mogelijkheden en oplossingen.

Meer informatie