Verhogen hypotheek

Nieuwe wensen vervullen!

Je woont nog fijn in je huis. Verhuizen is helemaal niet aan de orde. Maar eigenlijk voldoet je keuken niet helemaal meer aan je wensen. Misschien wil je net wat extra ruimte op de bovenverdieping door een dakkapel te laten plaatsen of is de badkamer nu toch echt aan modernisering toe. Een verhoging van je hypotheek kan uitkomst bieden. Een verhoging van je hypotheek kun je ook gebruiken voor het laten uitvoeren voor energiebesparende voorzieningen. Dat levert extra wooncomfort op. Ook zijn er subsidiemogelijkheden bij de overheid.

 

Voordat je alles geregeld en getekend hebt voor de gewenste verbouwing raad ik je aan eerst goed te informeren naar je mogelijkheden voor een verhoging. Op basis van je bestaande situatie kijk ik graag naar de mogelijkheden voor een hypotheek zodat je precies weet wat je kunt lenen. Je kunt dan met een gerust hart alles gaan regelen.

Kosten
Naast de kosten voor de verbouwing zelf krijg je ook te maken met advies- en bemiddelingskosten. Daarnaast kunnen taxatiekosten of notariskosten van toepassing zijn.

Eigen geld
Het leenbedrag voor een woning is gemaximeerd tot de waarde van de woning of (indien van toepassing) de waarde van de woning na verbouw. Het gevolg is dat je veelal eigen geld nodig hebt om bijvoorbeeld de bijkomende kosten of een deel van de woningverbetering te betalen.

Advies
In mijn advies hou ik rekening met je persoonlijke situatie. Ten aanzien het verhogen van je hypotheek is een goed en passend advies belangrijk. Daarbij hou ik ook rekening met je bestaande hypotheek. Je persoonlijke situatie, je wensen en je doelen worden meegenomen als uitgangspunt zodat je nu een betaalbare maandlast hebt, maar ook in de toekomst. De lening is belangrijk, maar ook de gevolgen van (onverwachte) gebeurtenissen zoals pensioen, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden. Een goed inzicht krijgen in de mogelijke financiële gevolgen, zodat je weloverwogen hier eventueel iets voor kunt regelen, geeft financiële rust en zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Door de mogelijkheden voor je op een rijtje te zetten en te vergelijken zorg ik voor een best passende hypotheek. Ik regel het graag voor je.

Verzekeringsadvies?

Ook met aanvullend verzekeringsadvies help ik je graag. Ik bekijk samen met jou welke mogelijkheden er zijn om een nieuwe verzekering af te sluiten of een bestaande verzekering aan te passen.

Meer informatie