Oversluiten hypotheek

Het kan voordeel opleveren!

Je woont nog helemaal naar zin in je woning. Verhuizen is niet aan de orde en ook qua hypotheek lijkt alles prima geregeld. Toch kan het na verloop van tijd verstandig zijn om eens te kijken of het voordelig is je hypotheek over te sluiten. Rentetarieven, maar ook voorwaarden kunnen zijn gewijzigd, waardoor je wellicht voordeel kunt behalen door je hypotheek over te sluiten. Een andere reden om te willen oversluiten kan zijn dat je ontevreden bent over je huidige geldverstrekker.

 

Kosten
Oversluiten van een hypotheek kan soms heel aantrekkelijk zijn, maar het is belangrijk om alles goed op een rijtje te zetten alvorens een beslissing te nemen. Bij het oversluiten van je hypotheek krijg je te maken met kosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan boeterente in verband met het vervroegd beëindigen van het rentecontract, advies- en bemiddelingskosten of taxatiekosten. Kies je ervoor je hypotheek bij een andere geldverstrekker onder te brengen, dan krijg je ook te maken met notariskosten.

Advies
Het is belangrijk om inzichtelijk te maken of de kosten en wijzigingen opwegen tegen het voordeel dat je graag wenst te behalen. Ten aanzien van het oversluiten van je hypotheek is een goed en passend advies belangrijk. Je persoonlijke situatie, je wensen en je doelen worden meegenomen als uitgangspunt zodat je nu een betaalbare maandlast hebt, maar ook in de toekomst. De lening is belangrijk, maar ook de gevolgen van (onverwachte) gebeurtenissen zoals pensioen, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden. Een goed inzicht krijgen in de mogelijke financiële gevolgen, zodat je weloverwogen hier eventueel iets voor kunt regelen, geeft financiële rust en zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Graag maak ik een vergelijking en adviseer ik je de best passende hypotheek. Kies je voor het oversluiten van je hypotheek, dan neem ik graag het werk uit handen en regel het voor je.

Verzekeringsadvies?

Ook met aanvullend verzekeringsadvies help ik je graag. Ik bekijk samen met jou welke mogelijkheden er zijn om een nieuwe verzekering af te sluiten of een bestaande verzekering aan te passen.

Meer informatie