Nieuwbouwwoning

Een blanco canvas om in te kleuren!

Het kopen van een nieuwbouwwoning heeft zo zijn voordelen. De eerste jaren zullen je onderhoudskosten beperkt zijn. Daarnaast heb je veelal invloed op het uiterlijk en de indeling van de woning. Je krijgt een blanco canvas dat je zelf kunt ‘inkleuren’. Superleuk! Bij het kopen van een nieuwbouwwoning spelen vaak wat andere zaken mee dan bij het kopen van een bestaande woning.

 

Een nieuwbouwwoning koop je vrij op naam, je betaalt geen overdrachtsbelasting. Daarentegen kun je bijvoorbeeld wel te maken krijgen met bouwrente, meerwerk en een bouwdepot. De kosten om de woning af te bouwen en bewoonbaar te maken wordt meerwerk genoemd. Je kunt voor meerwerk een bedrag meefinancieren in je hypotheek. Bijvoorbeeld voor een badkamer, keuken of vloeren. Informeer vooraf goed naar je mogelijkheden. Ik help je graag met het berekenen van je maximale hypotheek, zodat je goed voorbereid bent.

Advies
Ten aanzien het afsluiten van een hypotheek is een goed en passend advies belangrijk. Je persoonlijke situatie, je wensen en je doelen worden meegenomen als uitgangspunt zodat je nu een betaalbare maandlast hebt, maar ook in de toekomst. De hypotheek en de samenstelling ervan is belangrijk, maar ook de gevolgen van (onverwachte) gebeurtenissen zoals pensioen, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden. Een goed inzicht krijgen in de mogelijke financiële gevolgen, zodat je weloverwogen hier eventueel iets voor kunt regelen, geeft financiële rust en zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Energiezuinig
Nieuwbouwwoningen zijn gebouwd volgens de geldende maatstaven voor energiezuinige woningen. Een aantal geldverstrekkers verleend extra korting op de rentetarieven. Bij een nieuwbouwwoning zullen de onderhoudskosten de eerste jaren beperkt zijn.

Dubbele lasten

In veel gevallen duurt het even voordat de woning daadwerkelijk klaar is. Dubbele lasten gedurende de bouw is wel iets om rekening mee te houden. Als je al een eigen woning hebt zal deze naar alle waarschijnlijkheid verkocht moeten worden. Wat is dan verstandig? Hoe lang duurt het voordat de woning daadwerkelijk verkocht wordt? Hoe hoog zijn de dubbele lasten? Kan ik deze lasten meefinancieren in de hypotheek? Zo zijn er meer vragen waar ik graag antwoord op geef.

Graag adviseer ik je over je mogelijkheden en passende oplossingen. Jij kunt je bezighouden met het maken van keuzes voor je perfecte woning. Ik regel de best passende hypotheek voor je. Graag ontzorg en begeleid ik je gedurende het gehele proces.

Verzekeringsadvies?

Ook met aanvullend verzekeringsadvies help ik je graag. Ik bekijk samen met jou welke mogelijkheden er zijn om een nieuwe verzekering af te sluiten of een bestaande verzekering aan te passen.

Meer informatie