Krediet afsluiten

Voor ieder doel een krediet!

Heb je plannen voor een kleine verbouwing? Of wil je misschien een andere auto kopen? Of heb je om een andere reden een tijdelijke lening nodig? Dan kan een krediet uitkomst bieden.

 

Een krediet aangaan is een weloverwogen keuze. Het is belangrijk dat het krediet past bij je persoonlijke situatie, wensen en doelen. Een krediet kan worden afgesloten in de vorm van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.


Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een lening waarbij je het geleende bedrag in één keer op je rekening gestort krijgt. Je betaalt maandelijks een vast bedrag. Dit bedrag bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. De rente blijft hetzelfde gedurende de looptijd. Vooraf wordt de looptijd van de lening bepaald. Je weet dus wanneer de lening in ieder geval is afgelost.
Het is belangrijk dat de looptijd wordt afgestemd op je specifieke lening doel. Als je bijvoorbeeld een auto koopt die misschien nog maar 5 jaar meegaat, dan is een looptijd van 10 jaar wellicht niet handig. Ook is het belangrijk dat de maandlasten betaalbaar zijn.

Indien de persoonlijke lening gebruikt wordt voor een verbouwing van de eigen woning kan de rente die je betaald worden opgegeven bij de belastingdienst. De betaalde rente is fiscaal aftrekbaar.

Doorlopend krediet
Een doorlopend krediet kent een kredietlimiet. Je kunt zelf bepalen of en hoeveel geld je opneemt. Als je een bedrag hebt opgenomen betaal je maandelijks een bedrag, vaak een percentage van de limiet. Een doorlopend krediet heeft eventueel de mogelijkheid om flexibel te kunnen opnemen. De looptijd van de lening staat dan niet vast. Tegenwoordig zie je echter dat steeds meer aanbieders de mogelijkheid voor een heropname niet meer bieden.

Indien je een doorlopend krediet afsluit dan hoort daar zoals gezegd een kredietlimiet bij. Het voordeel is dat je de lening niet in één keer hoeft op te nemen, je kunt een opname doen zodra je geld nodig hebt. Ben je bijvoorbeeld bezig met een verbouwing dan kan het handig zijn om de mogelijkheid te hebben om telkens een stukje op te kunnen nemen. De flexibiliteit zorgt wel voor een extra risico, je kunt telkens opnieuw geld opnemen zodra er een gedeelte is afgelost.

Krediet advies
Je persoonlijke situatie, wensen en doelen zijn belangrijke uitgangspunten. Passende en betaalbare maandlasten zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld een auto kunt kopen, maar ook nog steeds die leuke hobby kunt blijven uitoefenen.
Een consumptieve lening kan helpen een wens te vervullen. Ik kan verschillende aanbieders van kredieten met elkaar vergelijken, waardoor ik het best passende krediet voor jou kan vinden en regelen. Graag kijk ik als onafhankelijk financieel adviseur naar de mogelijkheden en oplossingen.

Hypotheek advies?

Ben je op zoek naar hypotheekadvies? Ik help je hier graag bij, samen bekijken we welke mogelijkheden er zijn. Ik zorg voor een hypotheekadvies op basis van jouw wensen.

Meer informatie