Ander huis kopen

Een volgende stap!

We wonen over het algemeen niet ons hele leven in hetzelfde huis. De redenen voor een verhuizing zijn heel verschillend. Misschien wil je graag groter of juist kleiner gaan wonen, of wil je graag in een andere omgeving wonen met een grotere tuin of is een verhuizing noodzakelijk voor je werk. Voor je op zoek gaat naar een andere woning is het raadzaam je leenmogelijkheden te onderzoeken. Dat voorkomt teleurstelling. Ik help je graag hierbij.

 

Advies
Je persoonlijke situatie, wensen en doelen zijn veelal veranderd in de loop der tijd. Denk bijvoorbeeld aan je gezinssamenstelling, een ander inkomen of een andere wens ten aanzien van je maandlasten. Als je eerder een eigen woning hebt gehad, heb je reeds te maken gehad met een aantal fiscale voordelen, zoals renteaftrek. Het is daarom belangrijk een goed en passend advies op maat te krijgen. Het gaat daarbij niet alleen om de samenstelling van je hypotheek, maar ook over de financiële gevolgen van (onverwachte) gebeurtenissen zoals pensioen, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden. Een goed inzicht krijgen in deze gevolgen, zodat je weloverwogen hier eventueel iets voor kunt regelen, geeft financiële rust en zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Energiebesparende voorzieningen
Als je een ander huis gaat kopen is het verstandig te overwegen of je energiebesparende voorzieningen wilt gaan treffen. Hier zijn vaak extra financieringsmogelijkheden voor. Bij energiebesparende voorzieningen kan je bijvoorbeeld denken aan vloer- en/of muurisolatie, het installeren van zonnepanelen of het laten plaatsen van isolatieglas. Het zijn vaak maatregelen die extra wooncomfort opleveren. Daarnaast zijn er subsidiemogelijkheden via de overheid.

Dubbele lasten
Bij het kopen van je volgende eigen woning krijg je vaak te maken met een periode van dubbele lasten. Dubbele lasten heb je in de periode tussen de aankoop van je nieuwe woning en de verkoop van je ‘oude’ woning.

Graag bekijk ik als onafhankelijk adviseur de mogelijkheden en oplossingen. Je wilt graag prettige woonlasten, nu en in de toekomst. Graag begeleid en ontzorg ik je bij het realiseren van je woonwens, waarbij je financiële rust ervaart.

Verzekeringsadvies?

Ook met aanvullend verzekeringsadvies help ik je graag. Ik bekijk samen met jou welke mogelijkheden er zijn om een nieuwe verzekering af te sluiten of een bestaande verzekering aan te passen.

Meer informatie