Hypotheekadvies

Om een eigen huis te kunnen kopen hebben de meeste mensen een hypotheek nodig. De hypotheeklasten zijn een maandelijks terugkerende uitgave. Het is wenselijk dat deze blijvend betaalbaar zijn. Het is daarom belangrijk dat er voor jouw persoonlijke situatie een passende hypotheek wordt afgesloten. Een goed hypotheekadvies houdt rekening met je persoonlijke situatie, wensen en toekomstplannen. Er zijn verschillende mogelijkheden ten aanzien van de hypotheekrente, de hypotheekvormen en aanvullende verzekeringen. Wat voor de één passend en mogelijk is, hoeft voor de ander niet het geval te zijn. Het is maatwerk.

 

Hypotheekvormen
Er zijn verschillende hypotheekvormen met specifieke kenmerken en financiële gevolgen. Je hypotheek kan bestaan uit één of meerdere hypotheekvormen. Je eigen situatie, wensen en doelen zijn het uitgangspunt voor mijn hypotheekadvies ten aanzien van je hypotheek. De keuze voor een bepaalde hypotheekvorm is belangrijk. Het heeft gevolgen voor je maandlasten nu en in de toekomst. Daarnaast zijn de geldende regelgeving en fiscale mogelijkheden van invloed.

Rente
Het liefst betalen we zo weinig mogelijk. Over het algemeen zal de rente hoger zijn naarmate de looptijd van de rente langer is. En hoe langer de looptijd van de rente is, hoe langer je zekerheid hebt over de hoogte van je maandlasten. Het is belangrijk dat de looptijd en de hoogte van de rente aansluiten bij je persoonlijke situatie, wensen en doelen.

Verzekeringen
In een hypotheekadvies betrek ik standaard advies over aanvullende verzekeringen. Je wilt graag een prettige woonlast en financiële rust. Het is dan belangrijk je bewust te zijn van je financiële mogelijkheden en risico’s. Het is natuurlijk fijn dat je nu je lasten goed kan betalen, maar wat als er sprake is van overlijden, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid? En kan je je lasten nog betalen als je stopt met werken? Dit zijn onderwerpen die ik met je zal bespreken en samen kunnen we kijken wat de mogelijke gevolgen en oplossingen zijn.

Op het moment dat alles inzichtelijk is, kun je een goede afweging maken of en hoe je iets geregeld wilt hebben. Een passende oplossing voor jou. Inzicht en weloverwogen keuzes zorgen ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan bij vervelende gebeurtenissen. Nog fijner, het geeft je een gevoel van financiële rust. Graag help ik je hierbij.